V Holba Cupu napětí až do konce.

04.09.2016 19:36

I když o vítězích letošního ročníku Holba Cupu v požárním sportu bylo již rozhodnuto minulý týden, tak přesto oba závody v Nemili a Ráječku nepostrádaly napětí až do konce. Ještě šlo o umístění „na bedně“ a rovněž o možnost startovat na Soutěži mistrů.

Tak v sobotu na soutěži v Nemili účinkovalo  25 družstev mužů a 8 družstev žen.  V kategorii mužů se čekalo, jak dopadne souboj domácí Nemile a Pavlova o konečné druhé místo a to ještě zcela neztratil naději ani Nemrlov alespoň na třetí místo. Dále pak to bylo o souboji Hrabové a Sobotína o start na Soutěži mistrů. Bohužel o tomto bylo téměř rozhodnuto hned při startu Sobotína, kterého zradila technika, a při nenastartování stroje skončil neplatným pokusem, Hrabová pak dokončila za 17,93 a zapsala si tak 14 bodů, což s největší pravděpodobností bude stačit na 10. místo. Své si odvedl Nemrlov, který se ujal vedení v soutěži časem 16,93 vteřiny a hned za ním se usadil Mostkov časem jen o dvě setiny horším.  A zdálo se, že vítězi je rozhodnuto, když hned po polední přestávce startovala domácí Nemile a dosáhla času 16,51 vteřin a zaslouženě zvítězila. Pavlov pak dosáhl času 18,36 vteřin, což znamenalo až 11. místo a Nemile tak udělala významný krok k umístění na druhém místě Holba Cupu. Ještě však bude nutno vyčkat výsledků z Ráječku.

V kategorii žen zaútočila Hrabová, která dosáhla času 18,59 vteřin a usadila se na čele výsledkové listiny. Když pak Pavlov dokončil za 18,78 vteřin, čekalo se, jak odpoví Dolní Libina. Té se však její pokus vůbec nevydařil a dosáhla času až 3,68 vteřin. V úplném závěru startující Chromeč se vytáhla a časem 18,77 vteřin o jednu setinu porazila Pavlov.

 

V neděli dne 4. 9. 2016 se do Ráječku sjelo 3 družstev mužů a 10 družstev žen.

V kategorii mužů se čekalo, zda zaútočí družstvo Nemrlova na konečné třetí místo. Družstvo nastoupilo velmi sebevědomě a také jeho výkon znamenal rekord dráhy, když dosáhlo času 14,69 vteřin. Ujalo se tak vedení a vyvíjelo tlak na družstvo Nemile, ale zejména na družstvo Pavlova. Nemile zodpovědným výkonem dosáhla času 14,97 a zavěsila se za Nemrlov. Vzápětí startující Pavlov sice svůj pokus vyloženě nepokazil, ale jeho čas 15,42 vteřin znamenal, že tentokrát na Nemrlov stačit nebude. Bylo jasné, že tímto výkonem přišel také o třetí místo v konečné tabulce. To ještě Nestartoval vítěz Holba Cupu, družstvo Hrabišína. To předvedlo výkon hodný vítěze a opět opravilo rekord dráhy na 14,65 vteřin. Vydrželo pak na čele výsledkové listiny až do přestávky. Po ní se potom představilo družstvo domácího Ráječku a vynikajícím výkonem před domácími diváky opravilo rekord dráhy potřetí a dosáhlo času 14,51 vteřin a zaslouženě zvítězilo. Již při zahájení soutěže byly týmům, které se kvalifikovaly na soutěž mistrů příští týden v Nemrlově, rozdány propozice a pozvánka na tuto soutěž, kde bude provedeno vyhodnocení celého ročníku.