U mužů srovnáno, pokračuje spanilá jízda Dolní Libiny

12.08.2019 15:42

Zdá se, že se vše vrací do starých kolejí. V sobotu se konaly závody v požárním sportu v Hrabišíně. Dosavadní ročník se nese ve znamení souboje družstva Hrabišína s loňským vítězem Holba Cupu, družstvem  Nemrlova. Již minulý víkend znamenal, že družstvo Nemrlova ztratilo svůj náskok a naopak před sebe pustilo družstvo Hrabišína a to ještě ve chvíli, kdy měl Hrabišín výhodu domácího prostředí. Ten to také zcela jednoznačně využil. Hned v úvodu soutěže dokončil Hrabišín za 16,27 a nejenže zaběhl nový rekord trati, ale také jednoznačně zvítězil. Družstvo Nemrlova přes veškerou snahu dosáhlo času až 18,24 vteřin a celkově se umístilo na 5. místě. Hrabišín tak zvýšil svůj náskok na 12 bodů. Později startující Janovice dosáhly času 17,65 a zaslouženě se umístily na 2. místě.

Těmto časům se přiblížil Břevenec / 18,05/ a Plinkout /18,10/.

V kategorii žen se domácímu Hrabišínu nepodařil takový kousek, jaký předvedli muži. Jejich pokus se jim nevydařil a dosáhly času až 28,85 vteřin. Hned vzápětí startující Dolní Libina nenechala nikoho na pochybách, že tentokrát si chce odvézt vítězství. Dosaženým čaasem 18,56 vteřin se jí to podařilo. A vzhledem k tomu, že Lesnice dosáhla času 20,85 vteřin, zvýšila tak svůj náskok na 15 bodů. Překvapil Kosov, který tentokrát zabojoval, a dosáhl času 18,64 vteřin a obsadil tak zaslouženě2.místo. Třetí pak skončil stále se lepšící Pavlov časem 19,06 vteřin.

V kategorii veteránů se tentokrát nedařilo favoritům. Hned zpočátku startující družstvo domácího Hrabišína se jejich ůokus příliš nepodařil. Dosáhl času 22,45 vteřin a stačilo to až na 7. místo. Ani renomovanému družstvu Sudkova se jejich pokus nevydařil a dosáhl času 26,83 vteřin. Rovněž tak Bratrušov nepřesvědčil a časem 21,61 skončil na 5. místě. Snad jen Bohuslavice dostály své pověsti, když pikus dokončily za 20,23 a skončily na 3. místě. Prostor se tak otevřel dalším týmům a využila toho zejména Hrabová, která vynikajícím výkonem dosáhla času 19,14 a zaslouženě zvítězila. Druhý pak skončil Sobotín časem 19,65 vteřin.

 

V neděli pak pokračoval seriál soutěží, tentokrát v Třeštině. V kategorii mužů hned zpočátku startující Nemrlov ukázal, že se nehodlá smířit se svým postavením. Svůj pokus dokončil za 17,13 vteřin a na dlouho se usadil v čele průběžného pořadí. Když se tento čas nepodařilo pokořit Bílému Potoku /17,42/ ani Bohuslavicím/17,99/, čekalo se na vystoupení Hrabišína. Ten však po odstartování chvíli hledal koš na zemi a to znamenalo čas 19,78 vteřin a bylo jasné, že tentokrát svůj náskok nejen nezvýší, ale naopak ztratí. Startovní pole pak překvapily Janovice, které dosáhly času 17,09 vteřin, a nakonec se ukázalo, že jde o čas vítězný, když družstvo Ráječku svůj pokus nedokončilo. V průběžné tabulce Holba Cupu se tak Nemrlov přiblížil Hrabišínu, kterému zbyl náskok pouhých 2 bodů.

V kategorii žen naopak družstvo Dolní Libiny pokračovalo ve spanilé jízdě. S naprostým klidem a pohodou dosáhla děvčata času 17,14 vteřin a o vítězi bylo rozhodnuto. Jejich největší soupeř, družstvo Lesnice dokončilo svůj pokus za 18,76 a stačilo to na třetí místo. O pouhé dvě desetiny pak Lesnici přestihl stále se lepšící Kosov, který dosáhl času 18,56 vteřin.

Soutěžní den pak vyvrcholil kategorií veteránů. Zde podaly nejlepší výkon Janovice, které pokus dokončily za 17,77 vgteřin. Na druhém místě skončil Hrabišín časem 18,70 a třetí pak Sudkov časem 20,15 vteřin. Došlo tak k vyrovnání bodových stavů a poslední soutěž v Bohuslavicích bude jště zajímavá.