Rozhodnuto, vítězí Nemrlov a Hrabová

06.09.2015 18:53

Až poslední dva závody rozhodly o vítězích obou kategorií. Zatímco v kategorii žen bylo o vítězi rozhodnuto již v sobotu a stala se jím Hrabová, o vítězi kategorie mužů se rozhodlo až v neděli.

Napínavý byl také boj o první patnáctku, která zaručuje pořadatelství Holba Cupu pro příští rok. Nakonec přes neúspěšné pokusy Ráječku a Zvole, zůstal pod čarou Kolšov o jeden jediný bod.

V sobotu se do Nemile sjelo za ideálního počasí celkem 32 družstev mužů a 12 družstev žen.

V kategorii mužů se odehrálo něco málo vídaného. Družstvo Nemrlova nastoupilo ke svému pokusu a přesto, že došlo ke sražení prvého terče za vynikajících 16,03 vteřin, zcela nepochopitelně běžela časomíra druhého terče dál, i když signalizovala sražení téměř jako prvý terč. Musel být tedy tento pokus opakován. Mezitím se vedení ujalo družstvo Pavlova časem 16,93 vteřin. Za této situace nastupoval Nemrlov k opakovanému pokusu a ten již nebyl tak kvalitní. Nicméně časem 17,51 vteřin se zařadil hned za Pavlov a zůstal tam až dokonce. Třetí pak skončily Bohuslavice časem 17,76 vteřin a vzhledem k tomu, že družstvo Hrabišína svůj pokus nedokončilo, dotáhly se Bohuslavice na Hrabišín. Naopak družstvo Bludov II zapsalo jen 9 bodů a ještě umožnilo jmenovaným družstvům boj o třetí místo v celkovém hodnocení.

V kategorii žen sice zvítězilo družstvo Dolní Libiny časem 17,87 vteřin před Chromčí /19,27/ a Dubickem / 19,29/, ale čtvrté místo Hrabové / 19,42/ znamenalo, že již Hrabová nemůže být předstižena.

V neděli se do Ráječku sjelo 36 družstev mužů a 15 družstev žen.

Hned v úvodu startující Kolšov naznačil, že ještě nevzdal boj o prvou patnáctku a dosáhl času 16,10 vteřin. Usadil se na čele a čekal, jak budou reagovat další ohrožená družstva. Nejdříve byla vyjasněna otázka vítěze Holba Cupu. Družstvo Nemrlova tentokrát neponechalo nic náhodě a vynikajícím výkonem 14,73 nejenže vytvořilo rekord dráhy, ale také jasně řeklo, že se stává vítězem letošního ročníku. Družstvo Pavlova se sice ještě snažilo s výsledkem něco udělat, ale čas 15,52 znamenal, že letos mu bude patřit druhé místo. Třetí pak skončila Dolní Libina časem 15,63 vteřin. O postupová místa se rozhořel boj, když ohrožené družstva Ráječku svůj pokus nedokončilo, družstvo Zvole pak dosáhlo času až 21,90 a získalo jen 3 body. Postřelmůvek sice rovněž nepřidal žádný vynikající výsledek, ale nakonec body za 7. místo mu stačily. Černý Petr tak zůstal v rukou Kolšova, kterému bojovný závěr nestačil