Pořád dle stejných not

14.07.2019 17:21

V Holba Cupu v požárním sportu se víkendové závody odvíjely ve znamení souboje obou vedoucích týmů v kategorii mužů tak v pokračující spanilé jízdě Dolní Libiny v kategorii žen.

V sobotu se závodu v Pavlově zúčastnilo 21 družstev mužů a 10 družstev žen.

V kategorii mužů se po počátečních pokusech představilo družstvo Nemrlova a dosáhlo času 18,31 vteřin. Ujalo se tak vedení. Až teprve družstvo Hrabišína svým velmi povedeným pokusem Nemrlov pokořilo a dosáhlo času 17,26 vteřin. Mezi tyto týmy se pak vetřel ještě Bílý Potok/17,63/. Pokud jde o další týmy, tentokrát se pokus zcela nevydařil favorizovanému Ráječku, který ho nedokončil. Slušnými výkony se prezentovala družstva Janovic, Leskovce nad Moravicí a Štítů.

V kategorii žen se tentokrát družstvům vůbec nedařilo. Až teprve družstvo Dolní Libiny čas jako jediné stlačilo pod dvacátou sekundu. I když tento pokus nebyl bezchybný, přesto nakonec skončil za 19,73. Jak se později ukázalo, jednalo se o čas vítězný. Družstvo Kosova dosáhlo času 20,11 vteřin a Lesnice  dokončila za 20,16 vteřin.

 

 V neděli pak souboje pokračovaly v Nemrlově. Zde se soutěže zúčastnilo celkem 21 družstev mužů a 9 družstev žen.

 V kategorii mužů hned zpočátku startující Nemrlov rázně sdělil, že na domácí půdě bude jen těžko k poražení. Dosáhl času 14,28 vteřiny, a jak se později ukázalo, jednalo se o čas vítězný.  Družstvo Janovic sice sahalo po vedení, ale nakonec o pouhé dvě setiny vteřiny skončily za domácími. Když pak ani Ráječek, Břevenec a Plinkout lepšího času nedosáhli, čekalo se na Hrabišín, zda čas domácích pokoří., Nepodařilo se, Hrabišín dokončil za 14,49 vteřin. Došlo tak znovu ke zvýšení náskoku Nemrlova na Hrabišín.

V kategorii žen hned v úvodu startující Dolní Libina dosáhla času18,90 vteřin a zdálo se, že i tentokrát zvítězí. Pak však nastoupila Nová Dědina a její slibně omlazená sestava překvapila, když děvčata dokončila za 18,90 vteřin. Vzápětí startující Lesnice však podala vynikající výkon, dokončila svůj pokus za 17,90 vteřin. Lesnici se pak přiblížil už jen Kosov, který dosáhl času18,46 vteřin. I v této kategorii došlo k vyrovnání v čele soutěže.