Nemrlov po dlouhé době okupuje první místo a střídá dosud vedoucí Bludov

02.08.2015 17:48

Po delší pauze, kterou většina družstev vyplnila dovolenými, se znovu rozběhla kola seriálu Holba Cupu – Velké ceny okresu Šumperk a to závody v Bludově a následně v Rájci.

 

            V sobotu 1. srpna 2015 se konala tradiční soutěž ve sportovní areálu SDH Bludov. Této soutěže se zúčastnilo 24 družstev mužů, 10 družstev žen a 13 družstev veteránů. Jako první startovala kategorie mužů.  První se na start postavilo domácí družstvo Bludov II, které pěkným pokusem s minimálním průstřikem mezi oběma terči dosáhlo pěkného času 17,34 a zdálo se, že by je tento čas mohl vynést na konečné první místo celé soutěže. Hned v zápětí ovšem přišlo na start stále se zlepšující družstvo Nemrlova, a i když těsně, tak časem 17,32 se jim povedlo dosáhnout na první místo v této soutěži.  Jako deváté startující družstvo se představil Hrabišín I, který po drobných generačních obměnách v družstvu se začíná znovu rozjíždět k výkonům, která jsme u tohoto družstva zaznamenávali v minulých sezonách. Hrabišín I dosáhl času 17,99 a umístil se celkově na třetím místě. Domácí pořádající sbor měl v ohni ještě jedno želízko a to Bludov I, který dosáhl času 18,01, a družstvo obsadilo pěkné čtvrté místo a tím korunovali úspěch domácích družstev na této soutěži. Těsně před koncem kategorie mužů se na start postavilo družstvo Pavlova a časem 18,28 obsadilo konečné páté místo.

 

            V kategorii žen jsme se dočkali nejlepších výsledků v polovině startovní listiny. Jako čtvrté se postavilo na start družstvo děvčat z Hrabové I a ukázalo, že se snad opět začíná blýskat na lepší časy, a svůj pokus dokončilo v čase 19,51, což byl nakonec vítězný čas. Ihned v zápětí se na start postavilo družstvo Hrabišína, které dosáhlo času 20,50 a nebýt více než vteřinového průstřiku, mohlo slavit vítězství. Tak to stačilo v uvozovkách pouze na druhé místo. V závěru startovní listiny se nám představilo družstvo Dolních Studének, které časem 21,10 obsadilo páté místo. Družstvo Pavlova časem 20,63 skončilo na čtvrtém místě. Poslední startující družstvo v této kategorii, děvčata z Třeštiny dosáhla času 20,58 a obsadila třetí místo na stupních vítězů.

 

            V kategorii veteránů jsme na nejlepší výsledek nemuseli dlouho čekat, protože ihned první startující družstvo domácích z Bludova, předvedlo vynikající pokus a časem 19,88 nedalo šanci svým konkurentům a vítězstvím se vzepřeli nepsanému pravidlu hasických soutěží, že doma se nevyhrává. Jako šesté se na start postavilo družstvo Hrabové, které prozatím předvádí vyrovnané výkony a časem 19,99 se těsně umístilo na druhém místě. Druhé ve startovní listině bylo družstvo Bohuslavic, které časem 20,02 obsadilo třetí místo a upevnilo si celkové vedení v této kategorii.  Těsně před koncem kategorie veteránů se postavilo na start družstvo z Hrabišína, které pouze velký průstřik mezi terči, připravil o celkové prvenství v soutěži, protože jejich levý terč byl sestříknut v čase 18,61, ale bohužel pro ně, na pravém terči se podařilo sestříknout až v čase 20,66, což stačilo pouze na konečné bramborové čtvrté místo.

 

            V neděli 2. srpna 2015 se uskutečnila soutěž v Rájci, kde se nachází jedna ze specifických tratí v celém seriálu Holba Cupu a to do kopce, kde se musí dostat členové na proudech, a pod kopcem zůstává člen s rozdělovačem. Této soutěže se zúčastnilo 30 družstev mužů a 11 družstev žen.

 

            V kategorii mužů jsme museli čekat na nejlepší výsledek skoro na konec soutěže. To se na startovní čáru postavilo překvapení posledních ročníků Holba Cupu družstvo Nemile a excelentním pokusem 16,34 po právu zvítězilo. Další nejlepší pokusy byly k vidění ihned z kraje soutěže, kdy startovala družstva Nemrlova a Pavlova. Jejich pokus skončilo naprosto shodným časem 16,41 a společně se podělili o druhé místo. Tento výsledek zajistil Nemrlovu průběžné první místo v tabulce Holba Cupu. V závěru startovní listiny také startovalo družstvo z Janovic z okresu Bruntál, které dosáhlo času 16,98, obsadilo třetí místo a bylo nejlepším družstvem z cizích okresů. V polovině startovní listiny přišly na start muži z Bohuslavic a časem 17,34 obsadili čtvrté místo a potvrdili stabilní výkonnost. Dalším překvapením posledních sezon Holba Cupu je družstvo Mostkova, které se startovním číslem osm dokončilo svůj pokus v čase 17,53 a obsadilo páté místo.

 

            V kategorii žen jsme se nejlepších výsledků dočkali ihned na začátku startovní listiny. Se startovním číslem čtyři se rozběhla děvčata z Chromče a časem 22,35 po právu zvítězila těsně před děvčaty z Hrabové I, které dokončily svůj pokus v čase 22,61. Na třetím místě skončila děvčata z Pavlova časem 23,22 a stejné umístění jim patří i v průběžném pořadí seriálu Holba Cupu. Čtvrté místo obsadilo družstvo Hrabišína časem 23,58 a na pátém místě skončila děvčata z Rohle.