Nemrlov na čele tabulky, zezadu útočí Pavlov

16.08.2015 19:24

Zajímavé závody přinesl uplynulý víkend v požárním sportu. V sobotu se do Hrabišína sjelo celkem 32 družstev mužů a 13 družstev žen. Hned úvodní pokus domácího Hrabišína přinesl vynikající čas, když dokončil za 17,47 vteřin a vytvořil tak rekord dráhy. To však byl jen úvod, který naznačoval, že to nemusí být poslední posun v rekordním čase. Jak se později ukázalo, družstvo Plumlova, účastník Extraligy ČR, naprosto poklidným způsobem dosáhlo času 16,82 a zaslouženě zvítězilo. Přiblížit se tomuto času podařilo družstvu Pavlova, které dosáhlo času 17,40. Družstvo Nemrlova, i když se mu pokus nevyvedl tak, jak si představoval, nakonec zapsal 20 bodů a opětovně navýšil svůj náskok v čele soutěže.

 

     V kategorii žen se tentokrát čekalo na vítěze až na konec soutěže. Družstvo Janovic, které startovalo jako poslední, dosáhlo času 19,12 a odsunulo dosud vedoucí družstvo Pavlova / 19,60/. Na třetím místě skončila děvčata Hrabišína, která dosáhla času 20,73. Vydařené závody, které byly pořadateli velmi dobře zajištěny jak organizačně tak po stránce cen pro vítězná družstva, skončily vloženou soutěží veteránských strojů.

 

V neděli se do Třeštiny sjelo 28 družstev mužů, 14 družstev žen a 14 družstev veteránů.

V ideálním počasí úvodní pokus domácí Třeštiny skončil jen průměrným časem 19,82 vteřin a bylo jasné, že tentokrát to ze strany domácích žádné velké hody nebudou. Ani Bludovská dvojka, která nutně potřebovala zabrat, díky prostřiku na jednom z terčů skončila s časem 19,40 a tentokrát to stačilo na 14. místo. Pak se však přece jen začalo dařit. Družstvo Hrabišína po domácí soutěži neztratilo chuť a svůj pokus dokončilo za vynikajících 17,25 vteřin. Ujalo se vedení v soutěži, a i když startovala ještě celá řada velmi dobrých družstev, jejich čas žádné nepřekonalo. Přiblížil se toliko Plinkout /17,55/, ale také Bohuslavice I/17,71/ , stejného času dosáhl Pavlov a po delší době o sobě dal vědět i Ráječek /17,95/.

V kategorii žen tentokrát odvážejí trofej Janovice, které dosáhly času 18,47 vteřin, před Dolní Libinou/18,77/ a Novou Dědinou /18,81/.

Velký boj se pak odehrával i v kategorii veteránů, kde se časy neustále lepší. Tentokrát se v nejlepší formě projevilo družstvo Hrabišína, které svůj pokus dokončilo za 18,68. Hned za ním se umístilo družstvo Bludova za 19,25 vteřin a na třetím místě skončilo družstvo Hrabové, které se také vyšvihlo do čela tabulky.