Nemrlov jak na houpačce.

09.07.2017 18:37

Dvěma závody byla ukončena první polovina Holba Cupu 2017. V sobotu se do Pavlova sjelo celkem 25 družstev mužů a 9 družstev žen.

V kategorii mužů tentokrát velmi ovlivnil celou soutěž poměrně silný vítr a proudaři, kteří nedoběhli k čáře sestřiku měli velké problémy terče srazit. Hned v úvodu startující družstvo domácího Pavlova dosáhlo průměrného času 18,59 vteřin a zdálo se, že tentokrát skončí v poli poražených. Jaké bylo překvapení, že se po dlouhou dobu drželo na čele pořadí. Družstvo Nemrlova, které startovalo bezprostředně po Pavlovu totálně pokazilo svůj pokus a tento nedokončilo. Bylo jasné, že pokud družstvo Hrabišína úspěšně dokončí, získá veliký náskok. Celé řadě renomovaných týmů se nepodařilo časy stáhnout pod 18. sekundu a na tabuli výsledků přibývaly průměrné až podprůměrné časy. Čekalo se na družstvo Hrabišína, jak si s touto situací poradí. Pravda, nezvítězilo, nicméně dosáhlo času 19,07 vteřin a stačilo to na konečné 3. místo. Všem pak vypálilo rybník družstvo Bohuslavice II, které v zádech s jedním z nejzkušenějších strojníků, dosáhlo času 18,26 vteřin a v soutěži zaslouženě zvítězilo.

 

V kategorii žen již svěží vítr tolik nezlobil. V úvodu startující družstvo Pavlova dosáhlo času 18,30 a zdálo se, že by to tentokrát mohlo stačit. Družstvo Dolní Libiny však bylo proti a dosáhlo času 17,88 vteřin a již je nikdo nepředstihl. Když pak ani družstvo Nové Dědiny nepředvedlo to, co je v jejich silách a družstvu Hrabové ani Chromče se nezadařilo, v soutěži zaslouženě zvítězila Dolní Libina.

 

V neděli se do Nemrlova sjelo celkem 31 družstev mužů a 14 družstev žen. V kategorii mužů se na start postavil úplně jiný Nemrlov než v sobotu a dosaženým časem  14,08 vteřin se ujalo vedení a na prvém místě zůstalo tentokrát až do konce. O sobě daly tentokrát vědět zejména „zahraniční „ týmy. Zejména Janovice svým poklidným způsobem se přiblížily vedoucímu Nemrlovu, když dosáhly času 14,10 vteřin. V závěru startující Plinkout pak dosáhl času 14,51 vteřin. Tentokrát se vytáhl i Pavlov, který dosáhl času 14,55 vteřin a v redukované tabulce zapsal body za 2. místo. Nejvíce pak na celé situaci vydělal Hrabišín, který zkušeným výkonem dosáhl času 14,64 a bral body za 3. místo. Před přestávkou si tak vybudoval značný náskok a druhá polovina Holba Cupu, která startuje 5. 8. 2017 v Bludově bude ještě hodně zajímavá.

V kategorii žen se tentokrát nejlépe dařilo družstvu Pavlova, které dosáhlo času pod 18. sekundu a svůj pokus dokončilo za 17,29 sekund. Dlouho nebylo ohroženo., Největší konkurentky, družstvo Hrabové dokončilo za  18,71 vteřin a usadilo se za Pavlovem. Pak však, tak jako v kategorii mužů, řádně zamíchaly pořadím“ zahraniční týmy. Největší radost pak měla Nová Dědina, která se nalepila na Pavlov časem 17,37 vteřin. Na bedně pak skončil Břevenec časem 18,09 vteřin