Napínavé souboje v Holba Cupu.

19.08.2018 20:23

Uplynulý víkend se v seriálu Holba Cupu v požárním sportu konaly opravdu napínavé souboje ve všech kategoriích.

V sobotu se klání v Hrabišíně zúčastnilo 21 družstev mužů, 10 družstev žen a 12 družstev veteránů. Napínavou soutěž sledoval i hejtman Olomouckého kraje. Již prvý startující tým domácího Hrabišína nasadil skutečně vysokou laťku, když svůj pokus dokončil za 16,93 vteřin. Čekalo se, jak na tento vývoj zareagují ostatní týmy. Postupně však favorité odpadali a v čele soutěže se dále pyšnil Hrabišín. Družstvo Nemrlova od kterého se očekával rozhodný útok na postavení domácích, svůj pokus dokončilo za 17,77 vteřin a když se pak ani Bohuslavicím/18,02/, Pavlovu /18,09/ a Bludovu /18,43/ nepodařilo Hrabišín odsunout, překvapilo družstvo Dolní Libiny, které dosáhlo časem 17,88 na třetí místo. Nedařilo se tentokrát Nemili, ale ani Ráječku a Bílému Potoku.

V kategorii žen ani tentokrát nedalo družstvo Dolní Libiny ostatním žádnou šanci a svým bezchybným výkonem časem 17,83 zaslouženě zvítězilo. Tentokrát nekonkurovalo ani družstvo Pavlova, které se časem 20,14 umístilo až na 5. místě. Zato družstvo Lesnice pokračovalo v sympatických výkonech a dosáhlo času 19,10, což stačilo na druhé místo. Stále se lepšící Chromeč pak časem 19,69 získala třetí místo.

V kategorii veteránů se tentokrát pokus nevydařil družstvu domácího Hrabišína, které dosáhlo času 21,22 v teřin. Toho okamžitě využilo družstvo Sudkova, které se časem 19,57 usadilo na čele výsledkové listiny. Na čele se však dlouho neudrželo. Postupně přes něj přešla družstva Hrabové /19,54/ a zejména Bratrušova, které se rozpomnělo na své nejlepší výsledky a dosáhlo času 178,10 vteřin a zaslouženě zvítězilo. V závěru se mu ještě přiblížily Dolní Studénky časem 19,90 vteřin.

 

V neděli se pak soutěže v Třeštině zúčastnilo c elkem 23 družstev mužů, 9 družstev žen a 14 družstev veteránů.

V kategorii mužů se opět odehrál souboj na ostří nože mezi současným vedoucím týmem, družstvem Nemrlova, a jeho pronásledovatelem, družstvem Hrabišína. Tentokrát jim dobře sekundovaly Bohuslavice a také Janovice. Ke svému pokusu nejprve nastoupil Nemrlov a jak bývá zvykem, nasadil velice pěkný čas 17,20 vteřin.. Družstvo Bohuslavic se mu přiblížilo, když požární útok dokončilo za 17,33 vteřin. I Janovice se vytáhly, když pokořily dráhu za 17,72 vteřin. Pak však nastoupil Hrabišín a vzhledem k jeho současné formě nebylo překvapením, že převálcovalo všechny týmy a dosáhlo času 16,80, tedy času vítězného. Před posledními třemi závody je tedy postaráno o napětí, neboť družstvo Hrabišína v současné době ztrácí na Nemrlov 17 bodů.

V kategorii žen je již o vítězi Holba Cupu rozhodnuto. Družstvo Dolní Li biny ani v Třeštině nezaváhalo, opět předvedlo excelentní výkon a dokončilo svůj pokus za vítězných 17,25 vteřin. Zavěsila se za něj Lesnice, která rovněž zdramatizovala koncovku, když dosáhla času 18,55, umístila se na druhém místě a přiblížila se tak druhému Pavlovu. Třetí pak skončil Maršíkov za 18,90 vteřin a i pro něj to znamenalo posun v tabulce.

V kategorii veteránů se družstvo Hrabišína vrátilo na vítěznou vlnu, zaslouženě zvítězilo časem 17,72 vteřin. Přiblížilo se mu jen družstvo Janovic, které dokončilo za 17,88 vteřin a družstvo Bohuslavic, které trať pokořilo za 18,20 vteřin. V čele soutěže jsou tedy veteráni z Hrabišína, které již jen teoreticky může předstihnout družstvo Sudkova. O všem se rozhodne až v  Bohuslavicích.