Jsou známí vítězové Holba Cupu 2017 v požárním sportu

03.09.2017 18:22

Posledními dvěma závody se rozhodlo o konečných vítězích v seriálu Holba Cupu v požárním sportu. Skutečně až do posledního pokusu nebylo jasné, kdo vlastně zvítězí, kdo postoupí do Soutěže mistrů a kdo si zajistí pořadatelství závodu Holba Cupu pro příští rok.

V sobotu se soutěže v Nemili zúčastnilo družstev mužů a 11 družstev žen.

V kategorii mužů se s napětím očekával souboj mezi družstvy Hrabišína a Nemrlova. Jako prvé nastoupilo na dráhu družstvo Hrabišína a svým naprosto klidným, dá se říci úplně bez nervů, způsobem pokořilo trať za vynikajících 16,26 vteřin a zaslouženě se ujalo vedení. Hned vzápětí startující Nemrlov sice rovněž podal vynikající výkon, nicméně přece jen svůj pokus dokončil za horší čas 16,47 vteřin a zařadil se hned za Hrabišín. Vzhledem k tomu, že další týmy se pak již jen těmto časům přiblížily, nedošlo k rozhodnutí, kdo vlastně v seriálu zvítězí. Na to musela odpovědět až poslední nedělní soutěž v Ráječku. Na třetím místě pak skončila domácí Nemile časem 16,63 vteřin před Bohuslavicemi /17,53/ a Janovicemi /17,78/.

 

Kategorie žen rovněž nabízela tajenku, kdo vlastně zvítězí v seriálu. Hned v počátku nastoupilo družstvo Dolní Libiny, které trať zvládlo naprosto suverénně a svůj pokus dokončilo za vynikajících 18,09 vteřin. Hned vzápětí startovalo družstvo největších rivalek, družstvo Pavlova. Krásně rozběhnutý pokus bohužel zastavila prasklá hadice a bylo tak po nadějích na dobrý výkon, potažmo na vítězství v seriálu Holba Cupu. Takovéto rozuzlení si soutěž žen nezasloužila. Na jedné straně se objevily slzičky, na druhé straně se bohužel takto rozhodlo o vítězi Holba Cupu, jímž se s předstihem stalo družstvo Dolní Libiny. Na druhém místě se pak umístilo družstvo Lesnice časem 18,57 vteřin a třetí skončil Nový Malín časem 18,97 vteřin.

 

V neděli se pak do Ráječku sjelo celkem 28 družstev mužů a 14 družstev žen.

V kategorii mužů se největší pozornost upřela na družstva Nemrlova a Hrabišína. Jestliže chtěl Hrabišín uspět, musel družstvo Nemrlova porazit. Pokud by zvítězil Nemrlov, Hrabišínu by druhé místo nestačilo. Hned jako druhé startovalo družstvo Nemrlova. Jeho pokus byl sice vcelku uspokojivý, nicméně přece jen chyba na koši znamenala čas 15,36 a bylo velkou neznámou, zda se některé týmy nedostanou pod tuto hranici. Zanedlouho tuto tajenku rozřešil Hrabišín, který opět poklidným způsobem dosáhl vynikajícího času 14,38 vteřiny, a bylo jasné, že tento čas současně znamená, že Hrabišín obhájil svůj titul z loňského roku. Dlouho pak vévodil výsledkové listině. Hned po polední přestávce nastoupilo domácí družstvo Ráječku, které nenechalo nikoho na pochybách, kdo že je pánem na domácím smetišti, samozřejmě obrazně řečeno. Svým naprosto bezchybným a velmi živým pokusem dosáhlo času 14,00 vteřin a zaslouženě zvítězilo. Týmům z popředí se pak přiblížil již jen Břevenec/14,44/,Bludov II /14,77/ a Plinkout /14,89/.

Kategorie žen již byla před touto soutěží rozhodnuta a šlo tak skutečně o vítězství na soutěži v Ráječku. Zde se nejvíce dařilo družstvu Dolní Libiny, které vystřihlo nový traťový rekord, čas 17,56 vteřin. Vítězství se tak ocitlo v pravých rukách. Na druhé místo se časem 19,44 vteřin propracovalo družstvoLesnice, které se v závěru sezony potkalo s dobrou formou. Třetí pak skončila děvčata z Břevence časem 19,90 vteřin.