Již 24. ročník Holba Cupu odstartoval

26.05.2019 17:21

V sobotu dne 25. 5. 2019 a v neděli dne 26. 5. 2019 odstartoval již 24. ročník populární soutěže požárních družstev Holba Cup 2019.

V sobotu se na požární dráze v Bludově sjelo celkem 11 družstev mužů, kteří se přihlásili do náročné soutěže. Družstva totiž absolvují celkem 3 disciplíny.

V prvé z nich, běhu na 100 m s překážkami s přehledem zvítězilo družstvo Bludov II následováno družstvem Bludov I a Hrabišínem. Druhou disciplínou pak byla štafeta 4x100m . V této disciplíně překvapivě zvítězil Hrabišín před Bludovem II a Bludovem I. Bylo Jasné, že o konečném výsledku rozhodne královská disciplína, požární útok. V něm se v nejlepším světle ukázal opět Hrabišín následován Nemrlovem a Bludovem II.  Celkově tak zvítězil Hrabišín před favorizovaným družstvem Bludov II. Třetí pak skončil Nemrlov.

 

V kategorii žen se soutěže zúčastnilo celkem 7 týmů. V prvé disciplíně, běhu na 100 m s překážkami se s tratí nejlépe popasovala děvčata z Pavlova, následována Hrabišínem a Dolní Libinou. Ve štafetě na 4x100 m zvítězila děvčata z Hrabišína před Pavlovem a Lesnicí. I zde o konečném pořadí rozhodl požární útok. V něm dominovala Lesnice před Habišínem a Pavlovem. Celkově tak zvítězil Hrabišín před Pavlovem a Lesnicí.

 

V neděli se pak po mnohých létech vrátil požární sport do Kosova. Soutěže mužů se zúčastnilo celkem 18 družstev mužů. Domácí Kosov, který startoval jako první, dosáhl velmi slušného času 19,82 vteřin a  jak se později ukázalo, tento čas pokořilo dalších 7 týmů. Vedení v soutěži se ujalo družstvo Janovic, které dosáhlo času 17,68. Ani Nemrlovu se nepodařilo tento čas pokořit, když dosáhl času 17,97 vteřiny. Zdálo se, že Janovice si odvezou vítězství. Až v úplném závěru startoval Hrabišín a ten skvělým výkonem dosáhl času 17,37 vteřiny a tímto časem také zvítězil.

 

V kategorii žen se soutěže zúčastnilo celkem 9 družstev. Zde pak vynikajícím výkonem družstvo Dolní Libiny zcela přehledem zvítězilo časem 17,50 vteřin. Velmi se mu přiblížila Lesnice časem 18,18 vteřin. Třetího místa pak dosáhl domácí Kosov, který pokus dokončil za 19,18 vteřin.