Holba Cup bude napínavý až do poslední soutěže.

26.08.2018 18:14

 

Výsledky víkendových závodů naznačují, že v kategorii mužů bude Holba Cup napínavý až do konce.

Sobotních závodů v Nemili se zúčastnilo 25 družstev mužů a 8 družstev žen.

V kategorii mužů hned v úvodu startující Nemrlov nasadil čas 17,24

 Vteřin a bylo vidět na závodnících, že jen nespokojeně vrtěli hlavou. Jak se později ukázalo, přes Nemrlov prošla družstva Janovic/17,09/, Plinkoutu/17,04/.To ještě Nemrlovu tak nevadilo, neboť tato družstva v seriálu Holba Cupu nebodují. Pak však nastoupila Nemile a dosáhla času 16,87 a ujala se vedení v soutěži. V samém závěru startující Hrabišín se pak tomuto času jen přiblížil, když dosáhl času 16,97. Opět se tak přiblížil družstvu  Nemrlova a vzhledem k tomu, že Nemrlov bude odepisovat své dva nejhorší výsledky, zdá se, že v tomto směru na tom bude lépe Hrabišín.

V kategorii žen nasadilo čas družstvo Pavlova, které dokončilo za18,95 vteřin. Vedení v soutěži však dlouho nevydrželo, když vzápětí startující Dolní Libina jen potvrdila své výsadní postavení a dokončila za 18,60 vteřina zaslouženě zvítězila. Své postavení pak potvrdila Lesnice, která dokončila za 19,20 vteřin.

 

 

V kategorii mužů hned v úvodu startující domácí Bohuslavice nasadily velmi dobrý čas a to 14,50 vteřin. Jak se později ukázalo, byla to právě čtrnáctá sekunda ve které se srovnalo hned 7 týmů. Všichni očekávali, jak se vyvine souboj mezi Nemrlovem a Hrabišínem. Družstvo Nemrlova se tentokrát velmi soustředěným výkonem dostalo na čas 14,2 vteřin a ujalo se vedení. Tomuto času se velmi přiblížil Ráječek, který absolvoval trať za 14,27 vteřin.Nyní už bylo jen na Hrabišínu, jak se s touto situací vypořádá. Hrabišín přes veškerou snahu dokončil v uvozovkách až za 14,71 vteřin a Nemrlov tak přidal nějaký ten bodík. I tak však není dosud rozhodnuto, když Nemrlov bude zřejmě odepisovat kolem 30 bodů a bude záležet jen na výkonu Hrabišína, jestli se mu podaří obhájit loňský triumf.

V kategorii žen se tentokrát nestalo nic, co by nebylo očekáváno. V úvodu startující družstvo Pavlova si nedobře vyložilo gesto jednoho z rozhodčích poněkud svůj pokus pokazilo. Později startující družstvo Dolní Libiny opět ovládlo startující pole a dosáhlo času 18,67 a zaslouženě zvítězilo. Po krátké přestávce se opět v plné kráse zakvěl výkon Nového Malína, který dosáhl času 19,09, což stačilo na druhé místo. I Chromeč ukázala, že je hrozně velká škoda, že do seriálu Holba Cupu naskočila později. Dosád´g´hla času 19,10 aumístila se na třetím místě.

V kategorii veteránů bylo již před tímto závodem jasno, že družstvo Hrabišína obhájí svůj titul z loňského roku. Šlo pak především o to, která družstva obdrží pozvánku na Soutěž mistrů, které se účastní nejlepších 7 družstev, V úvodu startující Bohuslavice ukázaly, že se jim na domácí půdě daří a dokončily svůj pokus za 17,39 vteřin. Na tento čas již nikdo nedokázal odpovědět. Přiblížily se mu Janovice /17,51/  a Bratrušov / 18,12/. Hrabišín pak dosáhl času 20,17 vteřin. Svůj pokus pak pokazila Leština / až 25,32/, naopak na poslední chvíli se mezi nejlepší sedmičku dostal Bludov/20,67/.