Dramatický závěr Holba Cupu.

02.09.2018 18:33

Před posledním závodem v Ráječku bylo jasné, že výsledky tohoto závodu rozhodnou o konečném vítězi Holba Cupu v kategorii mužů, o druhém a třetím místě v kategorii žen a také o první patnáctce, která zaručuje pořadatelství závodu Holba Cupu pro příští rok. Před tímto posledním závodem na tom byl relativně lépe Nemrlov, který měl na svém kontě 312 bodů a z tohoto konta odepisoval dva nejhorší výsledky, tedy celkem 30 bodů. Naopak Hrabišín měl celkem 289 bodů a v případě vítězství na poslední soutěži po odpočtu 10 bodů by měl celkem 304 bodů. V těchto propočtech musel Nemrlov skončit nejhůře na třetím místě.

Nejdříve se na dráhu postavilo družstvo Hrabišína a to po vynikajícím výkonu dosáhlo času 14,33 vteřin. Hned na to startoval Nemrlov a ten se tomuto času jen přiblížil, dosáhl času 14,42 vteřin. Oba týmy se usadily na čele soutěže. Dlouho se pak k nim nikdo nepřiblížil a nervozita stoupala.  Pokud by se mezi tato dvě družstva vklínilo jiné družstvo, pak by v celém seriálu zvítězil Hrabišín. Dopadlo to však úplně jinak. Družstvo Bílého Potoka se opět setkalo s vynikající formou a dosáhlo času 14,19 vteřin a ujalo se vedení. Tento vývoj opět přiklonil vítězství družstvu Nemrlova. Rozhodnutí pak mohl přinést pokus domácího Ráječku, který je držitelem rekordu trati z minulého roku /14,00/. Ráječek pak dosáhl času 14,66 vteřin družstvo Nemrlova počalo slavit. S celkovým počtem 302 bodů po odečtu, zvítězilo s náskokem pouhého jednoho bodu.

V prvé patnáctce se pak čekalo, zda v poslední době stále se lepšící Dolní Studénky odsunou družstvo Dubicka, které sahalo po premiérové možnosti pořadatelství Holba Cupu. Dolní Studénky dosáhly času 16,20 a čekaly, jak na tuto výzvu odpoví družstvo Dubicka. To však svůj pokus pokazilo, dosáhlo času 22,71 vteřin a na soutěži vůbec nebodovalo.

V kategorii žen pokračoval seriál vynikajících výsledků Dolní Libiny. Ta dosáhla času 17,99 vteřin a zaslouženě zvítězila. Konečně se pokus vydařil také Nové Dědině, která časem 19,14 obsadila druhé místo. Třetí pak skončil Nový Malín časem 20,32 vteřin. V souboji o druhé místo v Holba Cupu družstvo Pavlova uhájilo svoji pozici před dotírajícím družstvem Lesnice.

 

V sobotu dne 8. 9. 2018 se pak na dráze v Hrabišíně uskuteční Soutěž mistrů, kde budou dekorováni vítězové jednotlivých kategorií.