Byl zahájen jubilejní 20. ročník Holba Cupu v požárním sportu.

31.05.2015 18:38

Dvěma závody odstartoval jubilejní 20. Ročník Holba Cupu v požárním sportu. V sobotu 30. 5. 2015 se uskutečnila okresní soutěž, která je nejnáročnější soutěží, neboť sestává ze tří disciplín. Běhu na 100 m s překážkami, štafetě 4x100 m a požárního útoku. Ve velmi pěkném prostředí hasičského areálu v Bludově se soutěže mužů zúčastnilo celkem 19 družstev a kategorie žen celkem 8 družstev.

V kategorii mužů domácí družstvo Bludov II využilo znalosti prostředí, ale také nejlepší výkonnosti a zaslouženě získalo prvenství, když se ve všech disciplínách umístilo na druhém místě. Získalo tak do hodnocení celkem 45 bodů. Na druhém místě se umístilo družstvo Bludov I a získalo tak 41 bodů. Třetí pak skončilo družstvo Pavlova se ziskem 38 bodů. Překvapením bylo umístění družstva Hrabišína /4.místo/ a Sobotína /5.místo/.

V kategorii žen se tentokrát nejlépe dařilo družstvu Pavlova, které se součtem umístění 7 obsadilo prvé místo. Na druhém místě skončilo družstvo Bludova a na třetím místě družstvo Hrabišína.

 

V nedělním závodě v Hrabové bylo dosaženo nejlepších výsledků v historii soutěží na okrese Šumperk. Závodu se v kategorii mužů zúčastnilo celkem 31 družstev, v kategorii žen 12 družstev a v kategorii veteránů 14 družstev.

V kategorii mužů domácí Hrabová nasadila velmi kvalitní čas 17,63 vteřin.  Bylo jasné, že tentokrát půjde o velmi napínavý závod, když se dalo předpokládat, že bude dosaženo ještě řady lepších časů. Přesto skutečnost předčila očekávání. Pod 18. sekundu se nakonec dostalo celkem 16 týmů. Vrcholem pak bylo vystoupení družstva Hrabišína, které dosáhlo času 16,60 a zaslouženě zvítězilo. Na druhém místě se umístilo družstvo Bludov II /17,16/ a třetí skončilo družstvo Dolní Libiny /17,18/.

V kategorii žen se vedení v soutěži ujala domácí Hrabová /19,32/ postupně se před ni dostalo družstvo Dolní Libiny /19,25/, přiblížilo se jí družstvo Dolních Studének / 19,79/. Vrcholem však bylo vystoupení družstva Nové Dědiny, které dosáhlo rekordního času 17,00 vteřin. Jak jinak, zvítězilo.

V kategorii veteránů se rovněž děly věci. Vždyť celkem 5 týmů svůj pokus nedokončilo a to i renomovaná družstva jako Bludov, Sudkov i Hrabišín. Málo vídanými chybami, a to přešlapem čáry  sestřiku  byla hodnocena družstva Rohle a Dolních Studének. V soutěži tak nakonec zvítězilo družstvo Bohuslavic časem 18,74 vteřin před Leštinou /19,53/ a Hrabovou /20,38/.