Zaútočila Dolní Libina a Nemrlov

21.06.2015 18:27

Dalšími dvěma závody pokračoval Holba Cup v požárním sportu, tentokrát v sobotu v Kolšově a v neděli v Dolní Libině na Memoriálu Josefa Jančíka.

V sobotu se do Kolšova sjelo celkem 25 družstev mužů a 11 družstev žen.

V kategorii mužů se vedení ujalo družstvo Nemile, kterému to na začátku sezony hodně dobře běhá, když dosáhlo času 18,12 sekund. Po několika družstvech se na dráhu postavilo současné vedoucí družstvo Holba Cupu, Bludov II a dosáhlo času 18,05 sekund. K těmto časům se přiblížilo družstvo Hrabišína, které je letos pokropeno živou vodou, když dosáhlo času 18,13 sekund. Ani to však nebylo všechno. Soustředěným a bezchybným výkonem se prezentovala Dolní Libina, která dosáhla jako jediná času pod 18 sekund, času 17,85 sekund a zaslouženě zvítězila.

V kategorii žen byla soutěž poznamenána několika zraněními, kdy v jednom případě musela zasahovat rychlá záchranná služba. V soutěži se tentokrát nejvíce dařilo družstvu Hrabové, které dosáhlo času 20,10, a tento čas se ukázal časem vítězným. Přiblížil se mu Pavlov, který dokončil za 20,62 sekund a Nová Dědina za 20,72 sekund.

V neděli v Dolní Libině byla již účast družstev hojnější, když v kategorii mužů dojelo 32 družstev a v kategorii žen družstev 14.

V kategorii mužů byla soutěž poznamenána celou řadou neplatných pokusů, když nakonec s tímto výsledkem skončilo celkem 10 družstev, mezi nimi řada favoritů jako Široký Brod, Sádek, ale také Hrabová a Bohuslavice I. Vedení se hned zpočátku soutěže ujalo družstvo Nemrlova, které dosáhlo vynikajícího času 17,05 vteřin a jak se ukázalo, nikdo jiný už tento čas nepřekonal. Přiblížila se mu domácí Dolní Libina, která startovala hned po polední přestávce a dosáhla času 17,44. Družstvo Pavlova si vzpomenulo na své loňské výkony a dokončilo pokus za 17,49 vteřin. Za svojí pověstí nezůstala Bludovská dvojka, která dosáhla času 17,65 vteřin. Pod osmnáctou sekundu se pak dostala ještě družstva Hrabišína /17,77/ a Plinkoutu /17,93/.

V kategorii žen se nejvíce zadařilo hned v úvodu startujícím domácím děvčatům, jejichž pokus skončil časem 18,00 vteřin. Na druhém místě se umístila Nová Dědina časem 19,93 vteřin a na třetím místě děvčata z Dubicka časem 20,29 vteřin.