Úvodními dvěma závody odstartoval Holba Cup v požárním sportu.

01.06.2014 19:11

Okresním kolem požárního sportu a pohárovou soutěží v Hrabové odstartoval letošní ročník Holba Cupu v požárním sportu.

V sobotu dne 31. 5. 2014 se na Okresní soutěži v Bludově sjelo celkem 18 družstev mužů a 11 družstev žen, kteří se postupně utkali ve třech disciplínách a to běhu na 100 m s překážkami, štafetě 4x100 m a požárním útoku.

V kategorii mužů se vedení ujalo po běhu na 100 m s překážkami družstvo Bludov I, následováno Dolními Studénkami a Bludovem II. Již po štafetě 4x100 m se pořadí měnilo. Vedení se ujalo družstvo Dolních Studének sledováno oběma Bludovskými týmy. Rozhodnutí pak přinesl požární útok v němž Bludov II obsadil druhé místo a to znamenalo celkové prvenství v soutěži. Na druhé místo se nejlepším požárním útokem /19,12/ protlačilo družstvo Pavlova a třetí skončilo překvapivě družstvo Dolních Studének.

Přeborníkem okresu v běhu na 100 m s překážkami se stal Jan Kárský z Dolních Studének, který dosáhla času 18,55 vteřin , na druhém místě se umístil Jiří Vénos / 18,69/ a třetí skončil Milan Janíček z Bludova /18,86/.

V kategorii žen bylo nejrychlejší v běhu na 100m s překážkami družstvo Pavlova, následováno Rájcem a Bludovem. Po nejlepší štafetě se zdálo, že družstvu Rájce nestojí nic v cestě za celkovým vítězstvím. Na druhém místě skončilo mladé družstvo Dubicka a třetím družstvo Chromče. Rozhodnuté přinesl požární útok, v němž zaváhalo dosud suverénně vedoucí družstvo Rájce, které skončilo až na osmém místě a celkově to stačilo na místo druhé. Družstvo Chromče předvedlo druhý nejlepší požární útok a to znamenalo překvapivé vítězství v soutěži. Nejlepšího požárního útoku dosáhlo družstvo Dolní Libiny a celkově to znamenalo třetí místo v soutěži.

Přeborníkem okresu v běhu na 100 m se stala Eliška Meixnerová z Rájce / 19,71/ na druhém místě se umístila Tereza Havlíčková z Pavlova / 20,10/ a třetí skončila Natálie Láznová z Chromče/20,78/.

 

V neděli se pak konal závod v Hrabové, kterého se zúčastnilo 33 družstev mužů, 14 družstev žen a 15 družstev veteránů.

V kategorii mužů již úvodní čas domácí Hrabové 18,62 vteřin předznamenával, že v tomto závodě budou padat velmi dobré časy. Bylo tomu skutečně tak. Již páté startující družstvo Nemrlova  dokázalo čas stlačit až pod osmnáctou sekundu, dosáhlo času 17,29 vteřin a ujalo se vedení. Poměrně dlouho vévodilo tabulce, ale přece jen na něj došlo. Družstvo Janovic dosáhlo času 16,97 vteřin a sklidilo zasloužený potlesk diváků. Poslední startující Břevenec se již jen dokázal Janovicím přiblížit a dosáhl času 17,08 vteřin.

V kategorii žen se nejlépe dařilo družstvu Dolní Libiny, které již den předtím mělo nejlepší požární útok, a dosáhlo času 17,91 vteřin. Přiblížilo se mu družstvo Rájce/17,95/ a Nové Dědiny /18,48/.

Očekávaná kategorie veteránů diváky nezklamala. Již druhé startující družstvo Bludova nasadilo čas 19,78 vteřin. Krátce nato startující nově ustavené družstvo Hrabišína dosáhlo času 19,21 a tento čas byl zároveň časem vítězným. Favorizované celky Bohuslavic a Sudkova skončily totiž neplatným pokusem. Třetí pak skončil Sobotín časem 20,05 vteřin.