Stále napínavý boj o čelo Holba Cupu.

25.08.2019 17:42

Do konce Holba Cupu zbývá jediný závod a to v neděli v Ráječku. O víkendu se konaly dva závody a již sobotní závod v Nemili sice nepřinesl rozhodnutí, nicméně naznačil, kdo je na tom o něco lépe.

V tomto závodě získal Nemrlov  náskok 15-ti bodů. Jak se však závod vyvíjel. Domácí Nemile nastoupila k prvému pokusu a dosáhla času 18,72 vteřin. Ujala se tak vedení, avšak dosažený čas byl oproti loňskému o 2 vteřiny horší. Krátce nato startoval Nemrlov a i když ani jeho pokus nebyl úplně ideální, přesto dosáhl času 16,89 vteřin a usadil se v čele soutěže. Přiblížil se mu jen Bílý Potok, který dosáhl času 17,29 vteřin. Čekalo se, jak na tuto vhozenou rukavici zareaguje Hrabišín. Ten velice dobře rozběhnutý pokus ve finále nezvládl, když proudaři tentokrát nestačili tempu, který nasadil strojník a pokus zvládli až za 19,98 vteřin. Propadli se tak na 13. místo. V úplném závěru startující Janovice se pak dotáhly na vedoucí dvojici a dosáhly času 17,44 vteřin.

V kategorii žen hned v úvodu startující vedoucí tým Dolní Libiny tentokrát úlohu favorita nezvládl a svůj pokus dokončil za 22,78 vteřin, což v konečném účtován stačilo až na 6 . místo. Celé startovní pole tentokrát překvapil stále se lepšící Kosov, který dokončil svůj pokus za vynikajících 17,33 vteřin a zaslouženě zvítězil. Náskok Dolní Libiny pak stáhla děvčata z Lesnice, která se časem 17,49 vteřin umístila na 2. místě. Třetí pak skončil Hrabišín časem 19,10 vteřin.

V neděli pak seriál pokračoval soutěží v Bohuslavicích. Bylo jasné, že kdo ze dvou vedoucích týmů v kategorii mužů, tedy Nemrlov a Hrabišín, lépe zvládnou tuto soutěž, má v rukou rozhodující trumfy. Domácí Bohuslavice nasadily čas 15,46 vteřin a bylo jasné, že na čele soutěže se dlouho neudrží. To se ukázalo pravdou při pokusu Nemrlova, který tentokrát dokončil svůj pokus za 14,74 vteřin. Ani to však nestačilo, neboť Janovice dosáhly času 14,62 vteřin a sesadily tak Nemrlov.  To již nastupoval Hrabišín a k překvapení všech diváků nedokončil ve čtrnáctce, ale až za 15,35 vteřin, což stačilo na 5. místo. Téměř v závěru startující Ráječek velmi povedeným pokusem dosáhl času 14,03, což je nejen novým rekordem tratě, ale současně to znamenalo vítězství v soutěži. Nemrlov tak před posledním závodem navýšil svůj náskok na Hrabišín na 18 bodů a i když teoreticky je zde možnost, že Hrabišín ještě může zvítězit v celém seriálu, prakticky je to téměř nemožné. Ale počkáme si až na Ráječek.

V soutěži žen pak naopak Dolní Libina hned úvodním pokusem dosáhla času 17,60 vteřin a zaslouženě zvítězila. Toto vítězství pak znamená, že Dolní Libina se již jeden závod před koncem stává vítězem Holba Cupu a obhájila tak svoje loňské prvenství. Na druhém místě skončila Lesnice časem 18,28 vteřin a třetím pakKosov časem 19,27 vteřin.

Velké napětí přinesla soutěž veteránů, kde se běžel poslední závod a rozhodovalo se nejen o vítězi, ale i o dalším umístění. Vítězem se totiž mohlo stát 5 družstev. S tratí se nejlépe popasoval Sudkov, který dosáhl času 18,56 vteřin a v soutěži zvítězil. Dotáhl se tak za Hrabišín, který dokončil za 18,63 vteřin, což znamenalo druhé místo a díky předchozímu náskoku se také Hrabišín stal vítězem Holba Cupu. Třetí pak skončil Bratrušov za čas 18,74 vteřin, přičemž se současně umístil v Holba Cupu na 3.místě.