Spanilá jízda Hrabišína pokračuje

16.08.2020 18:35

Ani sobotní závod v požárním sportu v Novém Malíně nepřinesl nic nového. Družstvo Hrabišína zvýšilo svůj náskok před družstvem Janovic a nadále tak vládne požárnímu sportu v okrese Šumperk. Naopak v ženské kategorii se za sebou srovnala tři družstva a to Hrabišína, Dolní Libiny a stále se lepšícího Kosova. V kategorii veteránů si svoje postavení upevnily Bohuslavice a zdá se, že loňský obhájce, družstvo Hrabišína, svůj post neobhájí.

V kategorii mužů se jako šestý tým na start postavilo družstvo Hrabišína a svým excelentním výkonem dosáhlo času 14,64 vteřin. Nejenže tímto časem zvítězilo, ale bylo také jediným týmem, který pokus dokončil pod 15. sekundou. Další týmy přes veškerou snahu i díky zhoršující se kvalitě dráhy tomuto výkonu jen přiblížily. Družstvo Ráječku dosáhlo času 15,36 vteřin, Nemrlov pak času 15,49 vteřin a Dolany času 15,53 vteřin. Překvapivě dobrý výkon předvedla Třeština, která dokončila za 15,62 vteřin.

V ženské kategorii nejprve pokazila svůj pokus Dolní Libina, která dosáhla času až 26,15 vteřin. Vzápětí startující Pavlov přes ni přešel časem 21,84 vteřin. Velmi dobrý výkon předvedla Nová Dědina, která skončila časem 20,37 vteřin na druhém místě. Vítězem se pak stalo družstvo Kosova časem 18,29 vteřin. V pěti bodech jsou pak srovnána 3družstva.

Kategorie veteránů absolvovala již předposlední kolo. Již úvodní pokus Bratrušova znamenal vedení v soutěži. Čas 20,20 vteřin dlouho vévodil výsledkové listině. Přiblížily se mu Dolní Studénky /21,98/. Až v samotném závěru dosáhlo družstvo Širokého Brodu času 19,78 vteřin a zaslouženě zvítězilo. Naopak nedařilo se družstvu Hrabišína, které skončilo až na 7. místě. I když družstvo Bohuslavic tentokrát nevyhrálo, skončilo na 4. místě, bodový zisk 7 bodů znamená, že družstvu Bohuslavic stačí v posledním domácím závodě získat jeden jediný bod a již nemůže být dostiženo.