Slavnostní zakončení Holba Cupu.

10.09.2017 16:45

Soutěží mistrů byl zakončen letošní ročník Holba Cupu v požárním sportu. Do Hrabišína na Soutěž mistrů se kvalifikovalo nejlepších 10 družstev mužů, 7 družstev žen a 7 družstev veteránů. Tito se střetli ve dvoukolové soutěži.

V prvém kole se v kategorii mužů nejvíce dařilo družstvu Nemrlova, které jako by chtělo dokázat, že konečné vítězství v celém seriálu jim uteklo skutečně jen náhodou. Dosáhlo času 16,41 a ujalo se vedení. Překvapivě se nedařilo Hrabišínu, který dosáhl času 21,42 vteřin, ale rovněž i Bohuslavicím, které svůj pokus dokončily za 24,93 vteřin. Zato Ráječek velmi pěkným pokusem dosáhl čas 16,69 vteřin a zařadil se na 2. místo. Třetí pak skončila Nemile časem 17,53 vteřin.

V kategorii žen na stejné trati dosáhly nejlepšího času děvčata z Pavlova, která svůj pokus dokončila za 19,08 vteřin. Na druhé místo se zařadila děvčata z Dolní Libiny, která svůj pokus absolvovala za 20,23 vteřin. Třetí pak skončil Hrabišín za 20,67 vteřin.

¨Kategorie veteránů pak přinesla výborný výkon Sudkova, který pokus skončil za 21,28 vteřin. Přiblížila se k němu Hrabová s pokusem v čase 21,67 vteřin. Třetí pak překvapivě skončily Dolní Studénky, které svůj pokus dokončily za 23,11 vteřin.

Po krátké přestávce započalo druhé kolo, tentokrát kategorií veteránů. Zde se pak v nejlepším světle ukázal Hrabišín, který dokončil za vynikajících 18,56 vteřin. Druhým nejlepším pokusem se prezentoval Bratrušov, který dokončil za 20,40 vteřin. Na třetím místě se pak umístily Dolní Studénky, které pokračovaly v dobrém výkonu z prvního kola a dokončily za 20,43 vteřin.

Kategorie žen tentokrát viděla nejlepší pokus ze strany Hrabové, která dosáhla času 19,27 vteřin.   Přiblížila se jí Lesnice za 19,42 vteřin a třetí pak skončil Pavlov za 21,06 vteřin.

Soutěž pak vygradovala pokusy nejlepších 10 družstev mužů. Při této soutěži po sražení prvých dvou terčů dochází k prodloužení vedení o jednu hadici a sráží se třetí terč. Zde se nejlepším pokusem prezentoval opět Nemrlov, který pokus dokončil za 29,76 vteřin a byl to jediný čas, který byl pod třicet sekund.  Za 30,73 vteřin pak skončil Hrabišín na 2. místě. Třetí pak Bohuslavice za 31,01 vteřin.

Celkově tak v kategorii mužů zvítězil Nemrlov před Bludovem II, který v obou kolech dosáhl vyrovnaných výkonů, a třetí pak skončila Nemile.

V kategorii žen zvítězil Pavlov před Hrabovou a překvapivě Lesnicí. Ve veteránech zvítězila Hrabová před Dolními Studénkami a Sudkovem.

V závěru byli dekorováni vítězové jednotlivých kategorií. V mužích družstvo Hrabišína, u žen družstvo DolníLibiny a u veteránů družstvo Hrabišína. Díky příspěvkům sponzorů a to generálního sponzora Pivovaru Holba Hanušovice, ale i Autosalonu Renault Kubíček pak byla všechna družstva odměněna hodnotnými věcnými cenami. Současně byli odměněni i rozhodčí, kteří se v největší míře podíleli na rozhodování jednotlivých soutěží.