Rozhodnuto – vítězem družstvo Nemrlova

29.08.2021 18:34

Posledními dvěma závody skončil letošní ročník Holba Cupu v požárním sportu. Tentokrát závodem pořádaným SDH Kosov na hřišti v Nemili a soutěží v Bohuslavicích.

Soutěže v Nemili se zúčastnilo celkem 16 družstev mužů a 9 družstev žen.

V kategorii mužůse čekalo, zda družstvo Hrabišína ještě zaútočí na vedoucí Nemrlov. Zpočátku se družstvům vyloženě nedařilo a družstva dosahovala spíše horších časů. Do této skupiny patřily Dolní Studénky, ale také Třeština, Nový Malín a k překvapení všech i výsledek družstva Hrabišína, jemuž se pokus vyloženě nepovedl a skončil časem až 27,96 vteřin, což stačilo na konečné 14.místo a současně bylo jasné, že loňské prvenství neobhájí. Již předtím startovali družstvo Nemrlova, které dosáhlo času 20,20 vteřin, obsadilo 8.místo a připsalo si 13  bodů.Pojistilo si tak vedení v soutěži. Nezdar dsružstva Hrabišína pak beze zbytku využila další družstva a to především družstvo Sobotína, které dosáhlo času 18,67 vteřin a obsadilo 2.místo. Tomuto času se přiblížili Janovice / 19,28/. Překvapivým vítězem se pak  stalo družstvo Nové Dědiny, které svůj pokus dokončilo za 18,14 vteřin. Bylo jasné, že o v ítězi Holba Cupu a také o umístění na 2.a 3. místě se rozhodne až v Bohuslavicích.

Naopak zcela jasná situace již před tímto závodem byla v kategorii žen. Zde družstvo Dolní Libiny vstupovalo do závodu s již jasným vedením a náskokem  63 bodů. Dolní Libina také nasadila čas 19,41 vteřin a jak se později ukázalo, jednalo se o čas vítězný. Když pak družstvo domácího Kosova a také družstvo Pavlova své pokusy nedokončilo, byla dán a šance dalším týmům. Zcela toho využila Chromeč, která dokončila za 19,82 vteřin a umístila se na 2.místě.Třetí pak skončily Dolany za 20,02 vteřin.

V neděli se do Bohuslavic sjelo 17 družstev mužů, 10 družstev žen a 11 družstev veteránů.

V kategorii mužů bylo jasné, že Nemrlov nemůže být dostižen, naopak se čekal boj o 2.a3. místo, když družstva Janovic a Sobotína měla 14O bodů a to ještě v závětří čekala družstva Hrabišína a Bludova na zaváhání soupeřů. Družstvo Bludova  na nic nečekalo a druhým poikusem v sozutěži dosáhlo času 15,30 vteřin a ujalo se vedení. To již za sebou měl svůj pokus Sobotín, který ho však pořádně pokazil a skončil ho jako neplatný pokus. Otevírala se tak možnost Janovicím. Ty však rovněž pokus pokazily a skončily až na 14.místě. Hned vzápětí startující Nemrlov traktickým výkonem doísáhl času 15,22  vteřin a pojistil si tak vedení v celém seriálu. Výborný výkon předvedl Hrabišín, když dosáhl času 14,26  vteřin, ale ani tak již  vítězství Nemrlova neohrozil, nicméně se v konečné tabulce umístil na 3. místě.

V kategorii žen nenechala Dolní Liíbina nikoho na pochybách kdo je hegemonem soutěže. Zahajovacím poklusem dosáhla času 17,72 vteřin a zaslouženě zvítězila. Zlepšený výkon podal Kosov a po sobotním nezdaru dosáhl času 18,47 vteřin a umístil se na druhém místě. Třetí pak skončila Nová Dědina časem 18,87 vteřin.

V kategorii veteránů domácí Bohuslavice využily domácího prostředí a zahajovacím pokusem dosáhly času 18,12 vteřin a jak se ukázalo, jednalo se o čas vítězný. Druhý pak skončil Široký Brod časem 18,56 vteřin a pojistil si tak vítězství v celém seriálu. Třetí pak skončil Hrabišín časem18,87 vteřin.

Prvá desítka mužů, prvá sedmička žen a veteránů obdržela pozvánky na Soutěž mistrů 11.9.2021 do Hrabišína.