Posledními dvěma soutěžemi skončil Holba Cup v požárním sportu

07.09.2014 19:10

Uplynulý víkend se konaly poslední dva závody Holba Cupu. Nyní již čeká soutěžící družstva jen Soutěž mistrů příští týden v Pavlově.

Na sobotní soutěž do Nemile se sjelo  27 družstev mužů a 13 družstev žen. V kategorii mužů se tentokrát nevyznamenali proudaři, neboť řada z nich nedoběhla k terčům a podle toho také vypadaly dosažené časy. Řada z týmů také své pokusy nedokončila. V kategorii mužů až vydařený pokus družstva Pavlova dokázal, že i v Nemili se dají běhat pěkné časy. Pavlov dokončil za 17,35 vteřin a ukázalo se, že titul je v pravých rukou. Pavlovu se pak přiblížila jen Hrabová časem 18,91 vteřin a na třetím místě skončila překvapivě Třeština časem 19,14 vteřin.

V kategorii žen se v nejlepším světle ukázalo družstvo Rájce, které dosáhlo času 19,93 vteřin. O vítězství se Rájec strachoval až do posledního pokusu, kdy Dolní Studénky dosáhly času 20,30. Stačilo to na druhé místo. Třetí pak skončila Třeština časem 20,49 vteřin.

 

V neděli se do Ráječku sjelo 32 družstev mužů a 15 družstev žen.

V kategorii mužů šlo o to, která družstva se dostanou do prvé desítky a tím se kvalifikují do Soutěže mistrů a dále o to, kde se bude příští rok konat soutěž Holba Cupu. Mohlo také dojít k posunům v konečné tabulce. A družstva mužů se do toho skutečně opřela. Po skončení pokusu Třeštiny bylo jasné, že své postavení v prvé desítce neudrží, když dosáhla času 23,37 vteřiny, navíc když její největší soupeři a to Hrabišín dosáhl času 16,09 a bral body za 6. Místo a Ráječek – čas 15,79 a body za 5. Místo, ji vytlačili z prvé desítky a kvalifikovali se. Velký boj se odehrál o třetí místo, kde se střetly Bohuslavice s Hrabovou. Tentokrát se podařilo Hrabové své soupeře přetlačit a dosáhla času 15,11 a umístila se na 3. místě. Bohuslavice nedokázaly čas stlačit pod tuto hranici a dosáhly času až 16,57. Hrabová ohrožovala dokonce i Bludov II na druhém místě. V soutěži nakonec zvítězil v novém traťovém rekordu Plinkout/14,77/ před Břevencem / 14,84/.

V kategorii žen bylo již rozhodnuto o prvých šesti postupujících na Soutěž mistrů. O poslední místo se střetly Dolní Studénky s Dubickem a Třeštinou. Nejlépe trať zvládly děvčata z Dolních Studének, která dosáhla času 19,09 a zaslouženě v soutěži zvítězila, když si připsala skalp vítěze Holba Cupu, družstva Rájce. Na druhém místě skončil Pavlov /19,73/ a na třetím místě Dolní Libina /129,85/.

 

Prvých deset družstev mužů se kvalifikovalo do Soutěže mistrů, dále prvých 7 družstev žen a prvých sedm družstev veteránů. Soutěž se uskuteční 13. 9. 2014 v Pavlově.