Nemrlov stahuje náskok Hrabišína

06.08.2017 18:06

Po obvyklé delší prázdninové přestávce se nám opět naplno rozběhl seriál Holba Cupu 2017. Tentokrát se uskutečnily soutěže v Bludově a Sobotíně.

 

V sobotu 5. srpna se uskutečnila soutěž v Bludově v krásném sportovním areálu, kde za slunečného počasí přijelo soutěžit celkem 44 družstev žen, mužů a veteránů (22 družstev mužů, 10 družstev žen a 12 družstev veteránů).

V kategorii mužů se na nejlepší výsledek nemuselo čekat vůbec dlouho, protože ihned první startující družstvo domácího Bludova II předvedlo bezchybný pokus, dosáhlo času 17,03 s a usadilo se na prvním místě a čekalo se, zda další družstva překonají tento čas. K tomu ovšem nedošlo a družstva, která startovala mezi prvními deseti na této soutěži, se pouze přiblížila tomuto času. Nejblíže se dostalo družstvo Nemrlova, které se snaží smazat náskok vedoucího Hrabišína, startující s číslem šest, dosáhlo času 17,14 s a umístilo se na druhém místě. Ihned za tímto družstvem se startovním číslem devět se umístilo družstvo Bohuslavic I časem 17,18 s a obsadilo třetí místo. Jako desáté startovalo vedoucí družstvo Hrabišn I, dosáhlo času 17,55 s a obsadilo nepopulární bramborovou příčku.

V kategorii žen se opakovala situace z kategorie mužů, kdy první startující družstvo předvedlo nejlepší čas. Jednalo se konkrétně o družstvo z Dolní Libiny, které časem 17,79 s dosáhlo nejlepšího času a skončilo na prvním místě. Jako třetí v pořadí startovalo družstvo Pavlova a časem 18,85 s se umístilo na druhém místě. S větším odstupem, jako startovní číslo šest, se umístilo družstvo Maršíkova, které dosáhlo času 20,08 s a obsadilo třetí místo.

V kategorii veteránů se nejlépe vedlo družstvu Hrabišína, které dosáhlo času 17,85 s a určitě by se tímto časem dokázalo prosadit i v kategorii mužů. Druhé místo obsadilo družstvo Sudkova časem 19,48 s a vypadá to, že bitva o první místo se bude opakovat z loňského ročníku. Třetí místo poté obsadilo družstvo Sobotína časem 19,97 s a dobře se naladilo na druhý den, kdy pořádali soutěž Holba Cupu právě v Sobotíně.

 

V neděli 6. srpna za mírně horšího počasí bez úmorného vedra se uskutečnila soutěž v Sobotíně, které se zúčastnilo celkem 45 družstev žen, mužů a veteránů (24 družstev mužů, 9 družstev žen a 12 družstev veteránů).

V kategorii mužů se na nejlepší výkon muselo čekat až do samotného závěru startovního pole, kdy družstvo Ráječku dosáhlo času 15,17 s a po zásluze zvítězilo a dalo tak zapomenout na nepovedenou první část tohoto ročníku Holba Cupu, která se konala před přestávkou. Se startovním číslem šest vyběhlo na trať družstvo Nemrlova a časem 15,21 s se umístilo na druhém místě a pomalu se mu daří stahovat náskok na vedoucí Hrabišín. Hrabišín, který startoval jako číslo jedenáct, dokončil svůj pokus časem 15,26 s a obsadil tím třetí místo. Vůbec se soutěž nepodařila domácímu družstvu Sobotína, které skončilo neplatným pokusem.

V kategorii žen se nejlépe vedlo opět družstvu Dolní Libiny, které dosáhlo času 19,52 s a po zásluze zvítězilo. Na druhém místě skončilo družstvo Hrabové časem 20,76 s. Na třetím místě skončilo družstvo Nového Malína, které se letos zúčastnilo krajského kola požárního sportu, časem 20,88 s.

V kategorii veteránů se opět nejlépe vedlo družstvu Hrabišína, které se časem 20,20 s umístilo na prvním místě. Jako druhé skončilo družstvo Bratrušova časem 21,84 s a na třetím místě se umístilo družstvo Dolních Studének časem 22,70 s a potvrdilo úspěšný víkend v této kategorii.

 

Příští víkend nás čekají soutěže v Hrabišíně a to v kategoriích mužů, žen a veteránů strojů. Druhý den tohoto víkendu se uskuteční soutěž v Třeštině v kategoriích mužů, žen a veteránů.