Již je znám první vítěz Holba Cupu

30.08.2020 18:25

Po nedělním závodě v Bohuslavicích je již znám první vítěz Holba Cupu. Stalo se jím družstvo veteránů z Bohuslavic, které na domácí půdě nepřipustilo žádné diskuze o tom, kdo se stane vítězem této kategorie. V kategorii mužů nadále pokračuje hegemonie družstva Hrabišína, které mílovými kroky směřuje k dalšímu, již dvanáctému vítězství v Holba Cupu. V kategorii žen se čelo tabulky znovu vyrovnalo a soutěž bude napínavá až do konce.

V neděli se do Bohuslavic sjelo 22 družstev mužů, 10 družstev žen a 11 družstev veteránů.

V kategorii mužů nasadily domácí Bohuslavice čas 16,50 vteřin, což nakonec stačilo na 10.místo. Překvapil Sobotín, který dokončil za 16,15 vteřin a společně s Dolany obsadil 7. místo. Ještě větším překvapením byl výkon Nového Malína, který svůj pokus dokončil za 16,05 vteřin a obsadil 6. místo. I družstvo Dolní Libiny si vzpomnělo na lepší časy a absolvovalo svůj pokus za 15,53 vteřin. Nyní se již čekalo, jak na vržené rukavice odpoví Hrabišín. Ten nenechal nikoho na pochybách, že letos vládne a svůj bezchybný výkon korunovalo časem 14,03 vteřin. Přiblížili se mu jen Janovice za 15,27 vteřin.

V kategorii žen hned zpočátku startující družstvo Dolní Libiny dosáhlo času 19,56 vteřin a ujalo se vedení. Hned vzápětí startující Kosov prokázal stálost formy a sesadil Libinské časem 18,15 vteřin. Později startující družstvo Hrabišína se pak mezi oba týmy vklínilo časem 19,19 vteřin.

V kategorii veteránů bylo jasné, že pokud družstvo Bohuslavic dokončí svůj pokus, stane se vítězem Holba Cupu.  Boj se rozhořel o druhou příčku celkového pořadí. Družstvo Bratrušova hájící dosavadní druhou příčku svůj pokus pokazilo a dokončilo až za 22,86 vteřin. Toho beze zbytku využil Hrabišín, který dosáhl času 19,54 vteřin a posunul se tak na druhou příčku celkového pořadí. Všem pak vypálil rybník Široký Brod, který dosáhl času 17,90 vteřin a v soutěži zvítězil. V závěru startující Bohuslavice si již pohlídaly svůj výkon. Dokončily za 18,30 vteřin a obsadily tak druhé místo.