Hrabišín stále udržuje náskok.

21.08.2017 20:18

V Holba Cupu v požárním sportu přituhuje. Dalšími dvěma závody pokračoval letošní ročník Holba Cupu v požárním sportu, tentokrát soutěžemi v Hrabišíně a Třeštině. Tři závody chybí do konce Holba Cupu a Hrabišín si stále udržuje náskok před družstvem Nemrlova, které se všemožně snaží tento náskok zlikvidovat, avšak nepříliš se mu daří. Nicméně stále ještě není konec.

V sobotu dne 12.8.2017 se do Hrabišín sjelo celkem 21 družstev mužů a 10 družstev žen. V kategorii mužů domácí družstvo Hrabišína nenechalo nikoho na pochybách, že to právě ono, kdo celé soutěži dominuje. Hned úvodním pokusem dosáhlo času 17,05 vteřin, ujalo se vedení a před sebe již nikoho nepustilo.  Přiblížilo se mu jen družstvo Bystřece z okresu Ústí nad Orlicí, které dosáhlo času 17,08 vteřin. Pak už se jen čekalo, jak zareagují družstva  Nemrlova a také Bohuslavic, která startovala před závěrem soutěže. Družstvo Nemrlova při horším nalití a pomalejší reakci strojníka dosáhlo sice kvalitního, nicméně pomalejšího času 17,32 vteřin. Bohuslavičtí pak sice dokončili za 17,51 vteřin, ale na lepší než 4. místo to nestačilo.

 

V kategorii žen již prvé startující družstvo domácího Hrabišína nasadilo velmi pěkný čas, když svůj pokus dokončilo za 18,76 vteřin. Hned vzápětí startující družstvo Dolní Libiny jakoby zaskočeno výkonem Hrabišína svůj pokus pokazilo a dokončilo za 21,24 vteřin. Hrabová sice dokončila za 19,06 vteřin, ale bylo jasné, že tentokrát je na světě překvapení. Tím, kdo vůbec nevypadl z role, bylo družstvo Pavlova, které svůj pokus dokončilo za 17,98 vteřin a zaslouženě zvítězilo. Současně si také navýšilo svůj náskok v tabulce.

 

V neděli se pak do Třeštiny sjelo 23 družstev mužů, 12 družstev žen a  14 družstev veteránů. V kategorii veteránů je pak rozhodnuto o vítězi letošního ročníku. S předstihem se jím stává družstvo Hrabišína.

V kategorii mužů byly tentokrát k vidění velice kvalitní výkony. Domácí Třeštině, která startovala hned na úvod soutěže se sice její pokus nezdařil a dokončila až za 33,03 vteřin. Krátce po domácích startoval Nemrlov  velice kvalitním a rychlým výkonem dosáhl vynikajícího času 16,80 vteřiny a zdálo se, že je o vítězi rozhodnuto. Bohuslavice časem 17,07 vteřin, Pavlov časem 17,64 vteřin, Hrabišín časem 17,76 vteřin a Sobotín se Štíty shodně za 17,77 vteřin. Až poslední startující družstvo Nemile předvedlo naprosto bezchybný výkon a soutěž dokončilo za vynikajících 16,58 vteřin a zaslouženě zvítězilo.

 

Kategorie žen se jen velmi pomalu rozbíhala a vesměs startující družstva dokončovala své pokusy ve dvacáté vteřině, nevyjímaje z toho i velmi kvalitní družstva Pavlova, Hrabové, Dubicka a Dolních Studének. Přece jen se však diváci dočkali i zde velmi pěkných časů. Družstvo Dolní Libiny tentokrát nezaváhalo a dosáhlo vynikajícího času 17,26 vteřin a zaslouženě zvítězilo, přiblížily se mu Janovice časem 17,86 a Nová Dědina časem 17,92 vteřin.

 

Ani kategorie veteránů nebyla ochuzena o napětí. I zde se prvním startujícím týmům až tak nedařilo. Jak však soutěž postupovala, přece jen se objevily pěkné časy. Tentokrát se nejlépe dařilo družstvu Janovic, které dosáhlo času 17,73 vteřin. Přiblížila se jim Hrabová časem 18,73 vteřin a Hrabišín časem 18,87 vteřin. Naopak jeden z favoritů, družstvo Sudkova, po fatální chybě svůj pokus nedokončilo.