Holba Cup se rozběhl ve všech kategoriích.

15.06.2021 18:21

Minulou sobotu se odehrála předpremiéra Holba Cupu v požárním sportu Pohárovou soutěží v Dolních Studénkách v kategorii mužů a žen a prvním kolem Velké ceny v kategorii veteránů. Z této soutěže si družstva Hrabišína udělala domácí kolbiště, když zvítězila ve všech kategoriích. U mužů se pak na druhém místě umístilo družstvo Velké od Hranic na Moravě a na třetím místě Janovice. V ženách pak druhé místo patřilo Dolní Libině a třetí skončila děvčata ze Světlé Hory. V kategorii veteránů se na druhém místě umístilo družstvo Bratrušova a na třetím místě domácí Dolní Studénky.

V sobotu se pak v Hrabišíně konal závod zařazený do Holba Cupu.Kategorie mužů se zúčastnilio celkem 20 družstev. Hned v úvodu startující domácí Hrabišín svým výkonem dal všem jasně najevo, že i v letošním roce bude pomýšlet na příčky nejvyšší. Dosáhl času 17,56 vteřin a jak se později ukázalo, jednalo se o čas vítězný. Na druhém místě se umístily Zahnašovice, vesnice ve Zlínském kraji,které dosáhly času 17,84 vteřin. Třetí pak skončila překvapivě Třeština, mteré se pokus nebývale povedl a dosáhla času 18,14 vteřin.

Kategoirie žen měla na startu celkem  9 družstev.  I tady se na čelných místech seřadila družstva, která patří k favoritům letošního ročníku,. Zvítězila Dolní Libina časem 18,15 vteřin, před Kosovem, kmterý dosáhl Času 18,85 vteřin a domácím Hrabišínem, který pokus dokončil za 20,33 vteřin.

V kategorii veteránů předvedlo družstvo Hrabišín velmi dobrý výkon aztvítězilo časem 18,28 vteřin. Za něj se zařadily Bohuslavice časem 19,3O vteřin a třetí pak skončil Široký Brod časem 19,62 vteřin.