Družstva Pavlova a Rájce upevnila vedení.

03.08.2014 19:21

Dalšími dvěma závody po letní přestávce pokračoval Holba Cup v požárním sportu. Tentokrát se v sobotu dne 2. 8. 2014 sjelo do Bludova na Memoriál Františka Pazoura celkem 24 družstev mužů, 14 družstev žen a 14 družstev veteránů.

V kategorii mužů domácí družstvo mužů Bludov II startující na úvod nasadilo čas 18,49 vteřin a bylo to předznamením dobrých výkonů v další části soutěže. Postupně se před Bludov propracovalo družstvo Hrabové / 18,32/,Pavlova /18,14/ a Nové Dědiny /18,13/. To nejlepší však diváky teprve čekalo. Družstvo Mostkova opět o pouhopouhou setinu překonalo Novou Dědinu a usadilo se na čele soutěže. Posledním týmem, který v kategorii mužů startovalo, byl Nemrlov a ten ukázal zase po nějaké době, že se ještě nevzdává a dosáhl času 17,74 a zaslouženě zvítězil.

V kategorii žen byla situace daleko dříve zcela jasná. To družstvo Rájce svým jistým způsobem dosáhlo vynikajícího času 18,50 vteřin a už se nečekalo, že by tento výkon mohl být překonán. Jak se později ukázalo, dokázalo se tomuto času jen přiblížit nestárnoucí, velmi zkušené družstvo Nové Dědiny /19,20/ a družstvo Dolních Studének a Pavlova, které dosáhlo naprosto stejného času 19,55 vteřin.

Kategorie veteránů se tentokrát pyšnila zahraničním účastníkem, družstvem Lehoty pod Vtáčnikom ze Slovenské republiky. Tentokrát však „šumperská“ družstva svým zahraničním soupeřům nic nedovolila. Domácí družstvo Bludova dosáhlo času 20,25 vteřin a usadilo se na čele. Později bylo překonáno družstvem Hrabišína, který dosáhl času 19,99 vteřin. Vítězem se pak časem 19,52 vteřin stal Sudkov, který tak zopakoval výkon ze Sobotína.

 

V neděli se pak do areálu U Antoníčka v Rájci sjelo celkem 30 družstev mužů, 14 družstev žen a 8 družstev veteránů.

V kategorii mužů se tentokrát na těžké kopcovité trati závod velmi podařil družstvu Nemile, které dosáhlo času 17,33 vteřin, přiblížila se mu Hrabová dosaženým časem 17,37 vteřin. Velmi podařený víkend má za sebou družstvo Mostkova, které svůj hodně povedený pokus dokončilo za 17,13 vteřin. Krátce po něm startující družstvo Bohuslavic svým zadrženým pokusem dosáhlo času o dvě setiny lepšího a usadilo se na špici. Pak se už jen čekalo na Pavlov a Nemrlov. Tato družstva startovala až po přestávce, kdy již panovalo velmi nepříznivé počasí. Za trvalého deště se vcelku s tratí i podmínkami dobře popasovalo družstvo Pavlova, které dosáhlo času 17,30 a umístilo se na 3. místě. Vzhledem k tomu, že družstvu Nemrlova se podařilo dosáhnout času až 18,71 vteřin, znamenalo to navýšení náskoku Pavlova v celkové klasifikaci.

V kategorii žen hned v úvodu startující družstvo domácího Rájce velmi dobře využilo znalosti dráhy a svůj pokus dokončilo za 22,09 vteřin, což byl, jak se později ukázalo, čas vítězný. Na druhé místo se zařadilo družstvo Hrabové za čas 23,92 a na třetí pak Dolní Studénky za čas 25,97. Notně zamíchalo pořadím v závěru startující družstvo Chromče, které svůj pokus dokončilo za 23,06 a protlačilo se na druhé místo.