Do konce to bude ještě drama

27.08.2017 20:08

Již se zdálo, že všechno je rozhodnuto v soutěži požárního sportu. Již od minulého víkendu bylo jasné, že v soutěži veteránů zvítězil Hrabišín a na poslední soutěži v Bohuslavicích šlo jen o to, která družstva postoupí na Soutěž mistrů. Po nedělním závodě v Bohuslavicích se však situace vyvinula tak, že rozhodnou kategorii mužů i žen dva poslední závody v Nemili a Ráječku. Jak soutěžní družstva, tak diváci si tedy užijí řádnou dávku napětí.

V neděli se do Bohuslavic sjelo celkem 27 družstev mužů, 14 družstev žen a rovněž 14 družstev veteránů.

V kategorii mužů nasadily domácí Bohuslavice sice pěkný čas / 15,16/, ale jak se později ukázalo, tento čas stačil až na 7. místo. Krátce nato startoval Nemrlov a všem ukázal, že ještě nevzdal možnost na vítězství v Holba Cupu. Dosáhl času 14,35 vteřin a ujal se vedení. Čekalo se, jak odpoví vedoucí Hrabišín. Ten pokračoval jako v posledních závodech, kdy si svoji pozici hlídá, nicméně nemusí se tato taktika vyplatit. Dosáhl času 14,55 a umístil se na 5. místě, což znamenalo, že Nemrlov stáhl náskok o 5 bodů. Vede nyní s náskokem 9 bodů a ví se, že bude odepisovat zřejmě 12 bodů. Nic tedy není rozhodnuto.

V kategorii žen je situace obdobná. Holba Cup vedlo družstvo Pavlova s náskokem 3 bodů před Dolní Libinou. Po Bohuslavicích je vše jinak. V soutěži se nejlépe dařilo družstvu Břevence, které dokončilo svůj pokus za 17,38 vteřin. Dolní Libina se tomuto času přiblížila a umístila se na 2. místě. Naopak Pavlovu se pokus příliš nevydařil, dokončil za 19,05 vteřin a stačilo to na 4. místo. Rázem se v Holba Cupu ujalo vedení družstvo Dolní Libiny s náskokem 5 bodů. Překvapením pak byly výkony Lesnice /17,81/ a Dubicka /18,64/.

V kategorii veteránů nenechal Hrabišín nikoho na pochybách o tom, kdo je letošním králem. Svůj pokus dokončil za 17,95 vteřin a zaslouženě zvítězil. Dobrým soupeřem mu byli veteráni ze Sudkova /18,66/ a Bratrušova / 18,87/. Současně se rozhodlo o sedmi účastnících Soutěže mistrů. Tentokrát se jí nezúčastní renomovaná družstva Bohuslavic a Bludova.