50 družstev na soutěži v Dolní Libině.

28.06.2020 18:29

První soutěží a to v Dolní Libině odstartoval již 25. Ročník Holba Cupu v požárním sportu.Tentokrát se soutěž započítávala do dvou seriálů a to do Holba Cupu okresu Šumperk a do Hanácké extraligy. Tato skutečnost se projevila i v účasti soutěžních družstev. Do Dolní Libiny se tentokrát sjelo 29 družstev mužů a 21 družstev žen, K vidění pak byly vynikající výkony v obou kategoriích.

V kategorii mužů družstvo domácí Dolní Libiny nasadilo čas 20,53 vteřin., Jak se později ukázalo, stačil tento čas až na 13. místo. Nedlouho poté odstartoval loňský vítěz Holba Cupu, družstvo Nemrlova. Dosáhlo času 18,93 vteřin, Pak již se čekalo, jak na tento výkon odpoví družstvo Hrabišína. To vynikajícím časem 16,72 vteřin nejenže sesadilo Nemrlov z průběžného prvého místa, ale jak se později ukázalo, jednalo se o čas vítězný. Vlmi dobrý výkon předvedlo družstvo Radíkova, které dosáhlo stejného času jako Hrabišín, ale díky horšímu času druhého terče se umístilo na místě druhém. Těmto dvěma družstvům se přiblížila Hrabůvka, která dosáhla času 17,15 vteřin. Velmi dobrého výsledku dosáhl Ráječek, který svůj pokus dokončil za 17,37 vteřin ale také Nový Malín dosaženým časem 18,37 vteřiny.

V kategorii žen tentokrát soutěži vévodily Krasice, které dosáhly času 17,18 vteřin a zaslouženě zvítězily. Domácí Dolní Libina neztratila ničeho ze své výkonnosti, dosáhla času 17,82 vteřin a umístila se na druhém místě. Třetí pak skončily Haňovice časem18,03 vteřin.